Ogier továbbra is elszánt, a Fiesta újra gyors volt

A balszerencsés Német Rali után sem adja fel a világbajnoki harcot a francia.

A győzelemért harcolt és komoly nyomás alá helyezte Ott Tanakot a hétvégi német WRC-futamon Sebastien Ogier, ám a Panzerplattén kapott egy defektet, amit ki kellett cserélnie, ez pedig másfél percbe és rengeteg helyezésbe került számára – igaz, végül felzárkózott negyediknek és megnyerte a power stage-et, így csak két pontot veszített Thierry Neuville-hez képest.

“Mindannyian tudjuk, hogy a Panzerplatte kicsit olyan, mint egy lottósorsolás ezen a hétvégén sajnos nem alakult jól számunkra. Azonnal realizáltuk, hogy a győzelemért folyó harcból kiszálltunk, mert még 32 kilométert meg kellett tenni, ami lehetetlen feladat volt, meg kellett állnunk” – idézi Ogier-t a sorozat hivatalos weboldala.

“Ezzel együtt jó futamot produkáltunk és újra megvolt a teljesítmény a nehéz Finn Rali után. Elégedettek vagyunk a csapat által elvégzett munkával, bár a dolgok nem nekünk kedveztek, így nem tudtunk jó eredményt elérni, ami azért elég frusztráló” – tette hozzá a világbajnok.

“A power stage-nek köszönhetően így is szereztünk 17 értékes pontot, ami bizonyos szempontból megmentette a hétvégénket. Ha a bajnoki tabella nem is abba az irányba változott, amit mi szerettünk volna, de még mindig megmaradt az esélyünk és nagyon eltökélten folytatjuk a csatát.”

Related posts